Tutustu autotallinovimallistoon

Hörmann - kippiovia jo 1950-luvulta


Hörmann on Euroopan markkinajohtaja autotallin ovissa ja nosto-ovissa, eikä syyttä. Saksalainen vaatimustaso laadussa, omat modernit Saksassa sijaitsevat tehtaat, vuosikymmenten aikana karttunut osaaminen sekä jatkuva tuotekehitys takaavat sen, että Hörmann nosto-ovet tulevat aina olemaan suunnannäyttäjä alallaan.

Ensimmäiset Hörmann ovet valmistettiin vuonna 1935, mutta varsinaisen menestyksen alku ajoittuu 1950-luvulle, jolloin Hörmann lanseerasi markkinoilla käänteentekevän uutuuden "Berry doorin", joka tunnetaan Suomessa paremmin kippiovena. 1960-luvulla Hörmann alkoi valmistaa paneeleista koostuvaa pystysuunnassa nousevaa ovea, joka toimintaperiaatteeltaan muistuttaa paljon nykyisin hyvin tunnettua nosto-ovea.  Hörmann on valmistanut ja toimittanut yli 15 miljoonaa autotallinovea sekä nosto-ovea ja tämä luku kasvaa noin miljoonalla uudella ovella vuodessa.

Valtaosa Suomessa vuosittain asennettavista uusista autotallin ovista on tyypiltään pystysuunnassa nousevia nosto-ovia. Nykyaikaisen nosto-oven näkyvimmät rakenteet muodostuvat sinkitystä teräskiskostosta ja teräspintaisista ovipaneeleista. Ovipaneelien päällä on pulverimaalattu pintaväri ja sisällä on eristeenä korkealaatuinen freonivapaa polyuretaani. Nämä ovat kuitenkin vain oven näkyvimmät seikat. Monet ainutlaatuiset käytettävyyteen ja toimintaan vaikuttavat yksityiskohdat takaavat Hörmann nosto-oven turvallisen ja pitkäikäisen käytön vielä vuosienkin jälkeen. 

 

 

Hörmann historia
Hörmann tuotanto